Ξενοδοχείο Ασπασία Περιοχή

Αργολίδα

Ο νομός Αργολίδας βρίσκεται στην Πελοπόννησο, η οποία βρίσκεται Νοτιοανατολικά της Αθήνας.Αποτελεί μια σημαντική περιοχή παραγωγής εσπεριδοειδών στην Ελλάδα και οι δρόμοι περιτρυγιρίζονται από δέντρα πορτοκαλιών, λεμονιών και γκρειπφρουτ. Το υπέροχο άρωμα των ανθών κρέμεται στον αέρα την άνοιξη και στο τέλος του έτους ο καρπός κρέμεται βαριά πάνω στα δέντρα έτοιμα για συγκομιδή.

Η Αργολίδα είναι επίσης το σπίτι με τους παγκόσμιου φήμης αρχαιολογικούς χώρους:των Αρχαίων Μυκηνών και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμφιθέατρα στην Ελλάδα( υπάρχουν 16.000 θέσεις). Το θέατρο είναι καλά διατηρημένο και φιλοξενεί παραστάσεις , κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου κάθε έτους , αρχαίων θεατρικών έργων. Οι παραστάσεις έχουν σχεδόν κάθε χρόνο επιτυχία λόγω της προσέλευσης των ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Ο ναός του Ασκληπιού(ο θεός της Ιατρικής) αποτελεί  μαγνήτη για τους τουρίστες,και μπορεί να δει κανείς στον ίδιο χώρο με το θέατρο, το στάδιο και το μουσείο και το σπίτι του θεού της Ιατρικής.

Αρχαία Ασίνη, κοντά στο Τολό ήταν λιμάνι των Μυκηνών κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής εποχής. Σήμερα, οι οχυρώσεις που βρίσκονται στο ακρωτήρι είναι αρκετά ορατές με εκπληκτική θέα στον κόλπο του Τολού και την παραλία της Πλάκας στο Δρέπανο στην αριστερή πλευρά. Βιβλία του Ομήρου μάς υπενθυμίζουν πόσο σημαντική ήταν η Αρχαία Ασίνη στην ιστορία με τα πλοία να αναχωρούν για τον Τρωικό Πόλεμο από εδώ.

 Οι Μυκήνες, είναι μόλις 25 λεπτά μακριά από το ξενοδοχείο Ασπασία και τοποθετείται η περιοχή των Μυκηνών μεγαλόπρεπα πάνω σε ένα λόφο που περιβάλλεται από τον Αργολικό κάμπο.Τους ταφικούς περίβολους,τον τάφο του Αγαμέμνονα, του Θησαυρού και του Ατρέα  συνεχίζουν να επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η περίφημη μάσκα του Αγαμέμνονα είναι στην επίδειξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Μεταξύ των Μυκηνών είναι και το ξενοδοχείο Ασπασία.Τέλος, το Άργος είναι η αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη στην Ευρώπη. Η πόλη αξίζει μια επίσκεψη και έχει πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά μέρη για να επισκεφθείτε, όπως το κάστρο το οποίο βρίσκεται πάνω σ'ένα λόφο. 

Κατά την παραμονή σας στο ξενοδοχείο Ασπασία επισκεφθείτε την παλαιότερη παραλία στην Ελλάδα αυτή της Νέας Κίου η οποία ενδείκνυται για kite surfing και σε αυτήν μπορείται να συναντήσεται σπάνια πουλιά και ένα τμήμα της παραλίας  προσφέρει άμμο και λάσπη με θεραπευτικές ιδιότητες για τους ανθρώπους με παθήσεις του δέρματος. Επισκεφτείτε το μουσείο του Καρώνη, στις παρυφές της Ναυπλίου και μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια ξενάγηση και γευστική δοκιμή ούζου και λικέρ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις.Επίσης, μπορείται  να επισκεφθείτε τις παραλίες του Τολού, Πλάκας, Δρέπανο, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια ή να συνεχίσετε περαιτέρω και να επισκεφθείτε τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη και Κόστα.Μπορείτε επίσης να πάτε στο νησί του Πόρου με ένα μικρό αλιευτικό σκάφος (θαλάσσιο ταξί).

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών γίνονται ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά Ύδρα Σπέτσες, και Πόρο, όπου η αφετηρία είναι το λιμάνι του Ναυπλίου και του Τολού.

Αποστάσεις από το Ξενοδοχείο Ασπασία:
Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (45 λεπτά)
Μυκήνες (25 λεπτά)
Ναύπλιο (5 λεπτά)
Τολό (5 λεπτά)
Άργος (15 λεπτά)
Αρχαία Ασίνη (5 λεπτά)

Δραστηριότητες στην Αργολίδα:
αρχαιολογικούς χώρους, kite surfing, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, επισκέψεις σε μουσεία, γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το ούζο, beachcombing, κολύμπι, αναρρίχηση, θαλάσσιο πάρκο, επίσκεψη ανεμόμυλων, διάφορες δραστηριότητες αγροτουρισμού, περπάτημα, μονοήμερες κρουαζιέρες.