Ξενοδοχείο Ασπασία Περιοχή

Ναύπλιο

Λευκάκια, Ναύπλιο (Ναύπλιο, Ανάπλι, Napoli di Romana, Ναύπλιο, Ναύπλιο)

Η παλιά πόλη του Nαυπλίου ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας αφού η χώρα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και για αυτό έχει πολλά ιστορικά μνημεία. Το Ναύπλιο χαρακτηρίζεται από ποικίλες αρχιτεκτονικές που άφησαν οι Οθωμανοί,οι Φράγκοι και οι Ενετοί. Επίσης, έχει μια μαγική ατμόσφαιρα και η κοσμοπολίτικη αίσθηση  προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και όλο τον κόσμο. golden odyssey

Η τοποθεσία του Ναυπλίου είναι σημαντική για δύο λόγους:από τη μία λόγω της εύκολης πρόσβασης από την Αθήνα με ένα ταξίδι περίπου μιάμισης ώρας και από την άλλη λόγω της κεντρικής θέσης της στην Αργολίδα καθιστά μια καλή μορφή βάσης την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε στο σύνολο της Πελοποννήσου.

Το κλίμα στο Ναύπλιο είναι ελαφρώς θερμότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα που σημαίνει,ότι οι χειμώνες είναι ηπιότεροι. Η αύρα της θάλασσας δημιουργεί μια ευχάριστη ανάπαυλα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών του Ιουλίου και του Αυγούστου, όταν η πόλη είναι γεμάτη με τουρίστες και ντόπιους.gerakina beach

Κατά την παραμονή σας στο ξενοδοχείο Ασπασία επισκεφθείτε τα κάστρα του Παλαμηδιού, της Ακροναυπλίας και το Μπούρτζι,ένα από τα πιο φωτογραφημένα κάστρα στην Ελλάδα και ένα από τα πολλά ιστορικά αξιοθέατα στην παλιά πόλη. Η ποικιλία των μουσείων είναι  μεγάλη και αποτελεί μια ιδέα για μια πολιτιστική μέρα.Αναλυτικότερα, μπορείτε να επισκευθείτε το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολεμικό μουσείο,όπως επίσης και το μουσείο κομπολογιού ,το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα.

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου έχει μια γοητεία που θυμίζει παλαιότερες εποχές,όπως αυτές με τα κρεμαστά μπαλκόνια και τα στενά σοκάκια με τα μικρά παραδοσιακού στυλ καταστήματα,με τις καφετέριες,τα μπαρ και τις ταβέρνες, όπου υπάρχουν και στις δύο πλευρές της πόλης. Παράλληλα οι άνθρωποι όλων των ηλικιών κάθονται στα μπαρ και στις καφετέριες όπου χαλαρώνουν και αγναντεύουν το λιμάνι καθώς περνούν  τα σκάφη και οι βάρκες πρόσδεσης.

Μόλις λίγα λεπτά έξω από το Ναύπλιο προς την κατεύθυνση του Άργους συναντάμε την Αρχαία Τίρυνθα.Επισκεφθείτε επίσης τα μικρότερα, αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακά αξιοθέατα της αρχαίας Μιδέας, Λέρνας και Αρχαίας Ηραίας.

Υπάρχουν δύο παραλίες στο Ναύπλιο,της Καραθώνας και της Αρβανιτιάς.Η Καραθώνα απέχει μόλις λίγα λεπτά έξω από την πόλη με αυτοκίνητο ή λεωφορείο και είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία, η οποία βρίσκεται γύρω από έναν όμορφο κόλπο. Πρόκειται για μία από τις λίγες παραλίες στην Αργολίδα, που τιμάται με τη γαλάζια σημαία κάθε χρόνο.Η Αρβανιτιά με την σειρά της, έχει κρυστάλλινα νερά και περιτριγυρίζεται από βράχια και είναι γνωστή στους ντόπιους ως "παραλιακή πόλη" και είναι ιδανική για μια γρήγορη βουτιά.

Οι δραστηριότητες στο Ναύπλιο εμπεριέχουν:
Kite surfing, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, επισκέψεις σε μουσεία, γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το ούζο, beachcombing, κολύμπι, αναρρίχηση, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ημερήσιες κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών