Ξενοδοχείο Ασπασία Περιοχή

Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος, είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας. Βρίσκεται στα νότια του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω του Ισθμού της Κορίνθου.Επιπλέον από το 2004 η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα.Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το ποικίλο τοπίο,οι καταπληκτικές εναλλαγές τοπίων,η πλούσια ιστορία και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα που σημαίνει ότι την Πελοπόννησο την  επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε 7 νομούς: Αργολίδα, Αρκαδία, Ηλεία, Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αχαΐα οι οποίοι έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν.

Μπορείται να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας, το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, το Βυζαντινό Μυστρά, τη Σπάρτη, τη Μονεμβασιά,τα Σπήλαια Δυρού , την διώρυγα της Κορίνθου, την Αρχαία Κόρινθο,την Ακροκόρινθο καιτην Αρχαία Νεμέα.

Τα χωριά στην Αρκαδία,τα οποία αποτέλασαν  έδρα των επαναστατών  κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά του τουρκικού πολέμου είναι γραφικά και αξίζει να τα επισκεφθείτε: Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Δημητσάνα, Βυτίνα και Καρύταινα και το ομορφότερο φαράγγι Λούσιου.

Η Πελοπόννησος κατέχει πολλά γνωστά βουνά όπως: Πάρνωνα, Ταΰγετο, Ζήρεια, Χελμός και άλλα τα οποία τα  επισκέπτονται όλο το χρόνο όπως και τις περιοχές των Καλαβρύτων και Μαινάλου οι οποίες προσφέρονται για σκι κατά τους χειμερινούς μήνες.Στα οικολογικά αυτά συστήματα υπάρχουν σπάνια είδη λουλουδιών και άγριας ζωής.

Σε αντίθεση, η Πελοπόννησος, που περιβάλλεται από θάλασσα έχει  υπέροχες αμμώδης παραλίες σε ορισμένες περιοχές και ολόκληρη η χερσόνησος είναι διάσπαρτη με μικρούς όρμους, λιμανάκια και κολπίσκους ιδανικούς για ελλιμενισμό σκαφών και τέλος αξίζει να επισκεφτείτε τις παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ​​ψάρι.

Αποστάσεις από το Ξενοδοχείο Ασπασία:
Αρχαία Ολυμπία (2,5 ώρες)
Μονεμβασιά (4 ώρες)
Μυστρά (1,5 ώρες)
Σπάρτη (1,45 ώρες)
Σπήλαια Διρού (4 ώρες)
Διώρυγα της Κορίνθου / Αρχαίας Κορίνθου / Ακροκόρινθος (1 ώρα)
Νεμέα (45 λεπτά)

Δραστηριότητες στην Πελοπόννησο:
αρχαιολογικοί χώροι, kite surfing, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, επισκέψεις σε μουσεία, γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το ούζο, beachcombing, περπάτημα,  κολύμπι, αναρρίχηση σε βράχο,Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, ιππασία, καζίνο, ημερήσιες κρουαζιέρες